Koko Valintamuotoilijoiden poppoo toivottaa kaikille lukijoilleen ihanaa joulunaikaa ja erinomaista uutta vuotta 2020! Palataan jälleen ensi vuonna.
Valintamuotoilun ilmiö -sarjassa avaamme tavanmukaisesti (heh) yhden käyttäytymistieteellisen tai inhimilliseen päätöksentekoon liittyvän ilmiön: sen teoriaa, mekanismeja ja käytännön ilmentymistä. Tänään…
Valintamuotoilun saralla järjestetään melko niukasti tapahtumia Suomessa. Siksipä kannattaakin nauttia harvinaisesta herkusta (tai herkkusarjasta), ja ottaa ylös tulevat BeSP-symposiumien päivämäärät.…
Valintamuotoilijat toivottavat hyvää isänpäivää kaikille iseille ja isinmielisille. Olkoon sunnuntai kakkujen, kukkien, sukkien ja suklaan täyteinen.
Miten riskiin ja aikaan suhtautuminen vaikuttavat yksilöiden liikunnallisuuteen ja todennäköisyyksiin lisätä liikkumista? Tätä Valintamuotoilijoiden oma Laura Vainio eli allekirjoittanut on…
Taloustieteen Nobelin palkinto jaettiin tänä vuonna ansioituneille köyhyystutkijoille: Abhijit Banerjee, Esther Duflo ja Michael Kremer. Heidän lähestymistapansa köyhyyden tutkimiseen on…
Aina välillä mietin, olenko yksin tämän käyttäytymisen muotoilun, tuuppauksen ja valintamuotoilun aiheen kanssa täällä Suomessa, kuinka kauan minut vielä tullaan…
Blogimme ilmiösarja palaa hieman uudistettuna näin syksyn kunniaksi. Osa uskollisimmista lukijoistamme muistanee vielä teemasarjamme Viikon ilmiö, joista voit lukea koosteet…
Hinnoittelu on yksi liiketoiminnan tärkeimmistä ja haastavimmista asioista. Tuntemalla ihmisten päätöksentekoon vaikuttavia tekijöitä, on helpompi onnistua myös hinnoittelussa. Se voi…
Tässä blogisarjassa käsitellään vuorollaan aina yksi ihmisen päätöksentekoon vaikuttava ilmiö käyttäytymistaloustieteen ja valintamuotoilun saralta. Kuten viime vuoden päätteeksikin, oli myös…